Ana içeriğe atla

Ankara'da Karadeniz esintileri.. Çamlıdere

İlk yazımızı çok sık gittiğimiz ve çok sevdiğimiz bir yere ayıralım dedik. Çamlıdere, Ankara'ya 1 saat uzaklıkta İstanbul çevre yolundan rahatlıkla gidebileceğiniz sevimli bir ilçe.
Çam ormanları, dağ evleri, yaylaları, eski Ankara evleri ve parkları ile huzur dolu sessiz sakin bir ortam sizi bekliyor.

Biz neden sık sık gidiyoruz?
➻ Çamlıdere'de hafiften bir Karadeniz havası var ve biz Ankara il sınırları içerisinde bu havayı solumaya bayılıyoruz.

➻ Gezecek, yapacak bir çok şey var hem çocuklar için hem bizim için ama koşturmaya gerek yok. Burada hayat sakin ve huzurlu. İlçeye girer girmez aklımızdaki tüm endişe ve sıkıntıları geride bırakıp şehrin huzurlu atmosferine bırakıyoruz kendimizi.

Biz Çamlıdere'de neler yapıyoruz?

Şehrin girişinde bizi Ali Semerkandi Hz. 'nin Külliyesi karşılıyor. Arabamızı park edip gezmeye başlıyoruz. Külliye'nin içinde kafeterya, şehrin manzarasını izleyebileceğiniz büyük balkonlar, yöresel ürünler satan dükkanlar, cami, küçük bir müze ve Ali Semerkandi Hz. 'nin türbesi bulunuyor. Çok düzenli ve temiz bir kompleks.

Külliyenin hemen karşısında Çuf Çuf Oyuncak Müzesi bulunuyor. Çok yeni bir müze sadece çocuklar değil biz de buraya bayıldık. Turist çekmek için çok mantıklı bir yöntem, buradan belediyeyi kutluyorum. :)

Buradan sonra arabaya atlayıp şehrin merkezine doğru  ilerliyoruz. İki çocuklu olunca çok indi-bindi yapamıyoruz, şehrin içini araba ile turluyoruz. Eski Ankara evleri öyle sevimli ki bak bak doyamıyoruz. Şehrin içinde yürüyüş parkurları var, arabayı bırakıp yürüyüş yapmanızı tavsiye ederiz.

Merkezden çıkıp anayolda ilerlemeye devam ederken sağlı sollu dağ evlerini görmeye başlayacaksınız. Ben bu dağ evi işine bayılıyorum benim olmasın ama biri beni misafir etsin, yiyelim, içelim, yürüyüş yapalım, akşam yıldızları izleyerek uyuyalım sabah kuş cıvıltıları ile uyanalım..
Burası sürprizlerle dolu bir ilçe. Yolda ilerlerken bu sefer karşınıza bir gölet ve çevresinde büyük bir park çıkacak. Çocuklar burayı görünce mecbur uzun bir mola vermek gerekiyor:) Çam ormanı ve göl manzaralı salıncak keyfi.. Ankara'da bundan daha iyisi yok.

Son durak Aluç Dağı Tabiat Parkı... Gölete 10 dakika mesafede ormanlık, mis gibi Çam kokulu piknik alanı. Yeni yapılmış bir kafeterya da var dilerseniz burada oturup çay için, dilerseniz piknik malzemeleriniz ile gelip piknik yapın. Biz genelde kışın gelip karla oynuyoruz ve çoğunlukla sakin oluyor. Yaz aylarında kalabalık olduğunu duyduk.
Tabiat Parkı girişine bir de Macera Parkı yapmışlar, havalar ısınınca faaliyete geçecektir.

Ne yiyelim?
Biz bir kaç kere Çamlıdere Sofrası'nda (muhtarın yeri) Ankara tava yedik, memnun kaldık. Kahvaltısı da meşhurmuş, gitmeden önce aramanızı tavsiye ederim kalabalık oluyor. Merkezde de bir kaç küçük lokanta mevcut.

Ne Zaman gidelim?
Sonbahar ve İlkbahar en güzel zamanları. Yazın giderseniz özellikle Pazar günleri kalabalık olur.
Kışın giderseniz karla kaplı çam ormanlarının manzarası efsane olur, biraz üşürsünüz ama Aluç Dağı'nda kızakla kaymak, kar topu oynamak keyifli olur.

Çamlıdere'yi özetlemek gerekirse, bol oksijen, bol manzara, bol sakinlik ve bol huzur.


Küçük bir not: Bizim çok keyif aldığımız bir yol, Çamlıdere -Kızılcahamam geçişi. Vaktiniz varsa bu yoldan Kızılcahamam'a geçip çarşısından sucuk, bazlama alıp eve dönebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Cook guzell InsaAllah giderizz, Ankarada yasayinca haftasonu insan sehir disinda bol yesili olan sakin yerler ariyor, tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim, güzel vakit geçirmenize vesile olmak büyük mutluluk

      Sil
  2. Havalar ısınıyor, bir haftasonu rotamız belli oldu 💕

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara'nın Arka Bahçesi Ayaş

Bahar gelince evi dar gelenler, kendini dışarı atmak isteyenler şimdiden haftasonu için bir şeyler düşünmeye başladınız değil mi? Henüz plan yapmadıysanız buyurun size güzel bir öneri: Ayaş Neden Ayaş'a gidelim? Ayaş, Ankara'nın arka bahçesi.. Kısa bir yolculukla (57 km) şehir kafasından çıkarsınız, doğa ve tarihle buluşunca havanız değişir çok da güzel olur. Koruma altına alınmış Ayaş Konakları ve taş sokaklar pek romantik. Konakların bahçelerinden fışkıran çiçeği burnunda kiraz ağaçları ve yükselen meşe odunu kokusu.. Tarihi kent dokusunu uzun uzun yürüyerek keşfedebilirsiniz, cami, konak, hamam ve çeşme yapıları arasında gezinmekten çok keyif alacaksınız. Şehrin karşı yamacında büyük bir yeşil alan ve oyun parkı bulunuyor. Çocuklar oyun oynarken siz de temiz havayı içinize çeker, Ayaş'ı tepeden seyredersiniz. Araba ile kısa bir mesafede Kirazdibi göleti bulunuyor, burası daha çok piknik yapanların tercih ettiği bir yer. Yine de bir gid

Altın Şehir İznik

Yalova - İznik - Bursa rotasının ikinci ayağı İznikteyiz. Çizdiğimiz rotada yol manzaraları şahane, bir an önce varmanın değil yolların keyfini çıkarın derim.  İznik deyince aklıma zeytin ağaçları, çini ve Köfteci Yusuf geliyor :))) İznik için bir gün ayırmak yeterli.  Roma’dan Bizans’a, Selçuklulardan Osmanlı’ya birçok medeniyete ev sahipliği yapan önemli bir şehir İznik. Tarihte ilk defa altın paranın basıldığı yer olması nedeniyle “Altın Şehir” diye de anılıyor.  İznik'te ne yapılır?  Gezilecek tarihi yapıların hepsi birbirine yakın ve şehir merkezinde. Ayasofya Orhan camii, II. Murad Hamamı, Süleyman Paşa Medresesi, Çarşı Camii ve Eşrefzade Camii, İznik müzesi, Roma tiyatrosu yapılarını mutlaka ziyaret etmelisiniz.  Ben gittiğim yerlerden mutlaka birşey alırım, bana orayı hatırlatacak bir elbise, çanta, bardak hiç olmazsa bir magnet. Nilüfer Hatun Çini Çarşısı'ndan da hatıra olarak çini tabaklar aldım, her kullandığımda gitmiş kadar seviniyorum. Ç